Jyderup-Live

Magi, heksekunster og andet trolddom

Magiens tårn

"Tårnet" som det bliver kaldt, er en samling af de mest kyndige lærte inden for deres område såsom magi, alkymi. Der bliver ikke gjort forskel på godt eller ondt, dog er der en vis tendens til indgriben, hvis tårnet eller rådets eksistens kommer i fare.
Et råd bestående af alle racer og deraf forskellige syn på godt og ondt, er samlet under rådets leder ærke mageren. De arbejder sammen for at udforske de mytiske krafter. Rådets medlemmer må ikke yde skade på hinanden på trods af eventuelle konflikter, der måtte være imellem de to folk.

Magi

En magikers stærkeste våben er viden og intelligens. Våben og rustninger er til krigere, tyve og andre laverestående væsner, bevares de kan da også bruges, hvis der er behov for at løfte noget eller anden form for groft arbejde. Magien er den sande form for magt.
Magiens kraft bliver kaldt Mana. Hver gang de mytiske krafter bliver brugt, tager det på magikeren. Der er fire grader af magikere og for at kunne stige i graderne, skal man have en læremester.

Trin 1 - Begynder har 50 Mana - Naturtalent, som endnu ikke har lært magiens fine kunst.
Trin 2 - Lærling har 100 Mana - Er i lære hos en mere erfaren magiker.
Trin 3 - Magiker har 200 Mana - Udlært magiker, som behersker de fleste formularer.
Trin 4 - Troldmand/-kvinde har 250 Mana - Samarbejder i magiens tårn, om magisk forskning og... andet.
Trin 5 - Necromager, Pyromager etc. har 300 Mana - Magiske specialist

Specialiserede troldmænd og -kvinder, som via forskning og kamp har specialiseret sig inden for en enkelt gren af magiens kunst. De er frygtindgydende modstandere, man bør have rigtig mange venner med sig, hvis man skal op imod en af dem.
Vælger man at specialisere sig og grave endnu dybere ned i magiens mystiske kraft, er man for evigt bundet til tårnet, uden nogensinde at kunne slippe væk. Der går historier om troldmænd og -kvinder, som har forsøgt. Dem som overlevede, blev efterladt som tomme, hule skaller uden den mindste magi i sig. Tårnet giver gerne, hvis man er villig til at lægge sin sjæl i pant. 

Hekse kunster

Det er dog ikke kun hos magikere, at magien kan findes. Hekse, shamaner, druider og andre former for troldfolk findes skam også.

Deres magi kan nogle gange virke noget rå og... naturlig, men tag ikke fejl, naturens magi er magtfuld og ikke noget, der bør ses ned på. 

Alkymiens kunst

Alkymi er en tidlig videnskabelig og filosofisk praksis, der kombinerer kemi, metallurgi og fysik. Så en alkymist i JL er også en slags videnskabsmand/-kvinde og bruger meget af sin tid på at studere og opdage nye drikke, opfindelser og andre skøre ting. Så derfor er de heller ikke så gode i kamp, men videnskaben er jo den sande magt.
Alkymisten har 4 trin man kan stige i, og det gør man hos en læremester. For hvert trin kan de lave nye og bedre drikke.

Trin 1 - Begynder -  Som kun lige har lært ikke at springe alting i luften, men det sker dog en gang imellem.
Trin 2 - Lærling -  Er i lære hos en mere erfaren alkymist.
Trin 3 - Alkymist -  Nu kan de kalde sig alkymister og kan tage andre i lære, dog kender de ikke de allermest avancerede drikke endnu.
Trin 4 - Mester alkymist - Har nu adgang til at kunne lave alle drikke, der findes. Og har mulighed for at opfinde nye drikke, som ikke findes, men kun i samabejde med Tårnet.