Jyderup-Live

Plot 2016:

Plot fra Maj

Idun er vendt tilbage til Ulvsborg og har stadig Gersimi med sig. Ganske vist havde hun fundet vejen tilbage til Asgård og havde ledt efter Freja, så Gersimi kunne forenes med sin mor og søster, men Freja var ingen steder at finde. Folkvang var øde og forladt og vognen med katteforspandet væk og ingen vidste noget om hvor Freja var henne! Idun valgte derfor at vende tilbage til Ulvsborg, fordi hun vidste at de få trofaste asatro havde brug for hendes hjælp i al den uro der bestandigt var omkring borgen! Kampen om det rette overherredømme til borgen bølger jo frem og tilbage og alle påberåber sig retten til den.

 

Et adelsbrev er afleveret til dødsvogteren selv om det ikke huer Ridder Augustinus Oxonskiold. Brevet blev derefter stjålet direkte fra dødsvogteren af en gemen nidding, men dødsvogteren har en meget stærk mistanke om hvem tyven er, da der kun er to kandidater til Stormandsgården, eftersom ingen andre endnu har turdet komme ud af busken. Dødsvogterens registrering af genoplivninger er blevet meget mere omfangsrig end først antaget. Landvejsrøvernes aktiviteter er blevet rapporteret til Kong Svend og så må bønderne sætte deres lid til at Kongen vil gøre noget ved dette, - en gang for alle.

Magten hænger også i en tynd tråd for Liros, for efter hans sygdom besluttede Lilyana og Theodan at tage Liros med tilbage til Theodans hjemby Celereic for at få ham helbredt. Under rejsen til Celereic møder de et sendebud fra Drageordenens hovedsæde, med vigtig besked til Theodan om at han straks skulle komme til Celereic. Da de ankommer til Drageordenens hovedsæde i Celereic venter der en udnævnelse til Theodan om at blive højpræst for Drageordenen. Theodan må gå gennem et mystisk rige for at overvinde sin frygt og finde sit mod, for at kunne blive højpræst. Han bliver mødt af en kraftfuld troldmand, som giver ham en mystisk og magtfuld amulet. Troldmanden fortæller ham, at han kan tage den på eller efterlade den hos troldmanden. Theodan vælger at tage amuletten på. Efter et kort øjeblik begynder den at gløde og forsvinder ind i hans bryst. Da han vender tilbage efter sin rejse i det mystiske rige er hans krop dækket af underlige tegn. Theodan melder tilbage hos den tidligere højpræst for at høre hvad der er sket med hans krop. Højpræsten fortæller ham, at han nu har en måne til at lære hvad alle hans runer kan. Mens de tre er i Celereic får Lilyana mulighed for at lære mere om sin amulet og magien den vækker. Da Theodan er taget afsted på sin mystiske rejse, tager Lilyana kontakt til højpræsten, for at høre mere om sin livgivende amulet og den magi hun muligvis har i sig. Lilyana får lov at komme ind i ordenens bibliotek og studere, og der finder hun en bog med nogle underlige tegn, som måske kunne hjælpe Liros. Liros er i mellemtiden blevet indkvarteret på hospitalet i Celereic. Han taler nu i vildelse meget af tiden. Hospitalets læger er nervøse, men arbejder på noget medicin som de håber kan hjælpe. Lilyana studerer den underlige bog meget nøje i samarbejde med højpræsten og efter noget tid får de afkodet bogen. Det viser sig at være et opslagsværk over runer med magiske evner. Lilyana beslutter sig for at det er værd at prøve at lave den helende rune på Liros og får hjælp af højpræsten til at tegne runen på Liros, men ugerne går uden at der kan ses nogen bedring! Lilyana og Theodan beslutter sig derfor til at drage tilbage til Ulvsborg og håber blot at han kommer i bedring og så må de se om de kan få orden på borgen igen?

Celeris og hendes sortelvere fik aldrig åbnet den portal og det irriterer dem grænseløst, men noget må alligevel være sket ved den portal, for Celeris har pludselig en speciel halskæde, som hun egentligt troede indeholdt alle hendes ofres blod, men nu har en stemme fortalt hende, at der er to andre halskæder med magiske kræfter i, som hun får brug for, hvis hun skal dominere Ulvsborgen og dens folk. Hvis hun skaffer dem alle har hun tre nye magiske kræfter, men ingen ved hvad det er.

Den halv-sure dværg er for en sjælden gangs skyld næsten glad! Han har fundet sin hammer, som blev frataget ham, da han blev sendt bort fra sine elskede bjerge. Dog hviler der en forbandelse over hammeren. Den kan ikke bruges til at søge efter guld før end den har smagt blod fra alle kendte racer. Den halv-sure dværg er ikke begejstret for dette, idet han som alle ved, er temmelig elendig til at slås.
Heksene er samlet i Skumlekroen, der dufter af drage og mjød og alle er som sædvanlig velkomne til at frekventere kroen, når blot de kan opføre sig nogenlunde civiliseret. Hekse-lærlingene kan fortsat suge viden til sig, men nogle er allerede klar til at drage ud på den dannelsesfærd, hvor de skal træne deres nye kunnen! Nyx er vendt tilbage fra sin mystiske færd, men mæler fortsat intet om hvor hun har været, hvad hun har lavet og hvorfor hun overhovedet forsvandt. Ikke en gang til sine søstre. Til gengæld har hun travlt med at gøre klar i kroen til en ganske særlig gæst og på grund af hendes glade syslen gættes der på, at det er hendes højtelskede tvillingesøster Grys ankomst hun venter!

Plot fra April

Lys forudeSidst vi forlød eventyret på Ulvsborg var Ragnarok med nød og næppe blevet afværget.

En ond gud havde forsøgt at vildlede elverne til at benytte deres elementsten til at starte verdens undergang. De ondeDette blev stoppet i 11. time på trods af sendebude, som var blevet besudlede med en form for kaos, var blevet sendt for at sikre, at Ulvsborg ville falde og dermed ikke kunne redde verdenen.

 

Elverpige klar til kampIntet er hørt fra elverne siden og det er uklart, hvad der er overgået dem.

Forårsdagene på Ulvsborg bringer meget mere end smil og røde kinder med sig!
Borgherren Liros har haft en hård vinter efter sin kamp med Vlad, hvor han blev bidt af Vlads slæng. Liros ved endnu ikke om han er ved at blive til en vampyr, det vil tiden vise! Liros har været svær at være sammen med vinteren igennem, så Lilyana rejste ud for at finde sig en tjenestepige, der kunne hjælpe hende med Liros Theodan blev trofast ved Liros side, mens Lilyana var bortrejst. Lilyana og hendes tjenestepige søger efter en måde at redde Liros, uanset om han er ved at blive vampyr eller om han blot er syg efter kampen. I sin nuværende tilstand ser det sort ud for Liros i forhold til at få skødet til Ulvsborg. Det befinder sig stadigt hos Kong Svend og da ingen endnu har gjort krav på skødet, og dermed Ulvsborg, kan man henvende sig til Dødsvogteren, med henblik på at fremsætte dette krav og muligvis komme i betragtning til at få det overdraget.

 

Dødsvogteren er blevet anmodet af Kong Svend om at sikre sig at skødet kun overdrages til en Borgherre, der kan opfylde nogle generelle krav:

1. krav, der skal kunne stilles en milits på mindst 4 våbenføre mænd, til beskyttelse af borgen.

2. krav, i ufredstid er det væsentligt at man sørger for at beskytte kvinderne, børnene og de syge.

3. krav, til trods for at Ulvsborg er fritaget for at stille soldater til Ledingshæren, grundet den meget ustadige fred på og omkring borgen skal der stadig betales "næse-skat" til Kongen. Dette har de sidste mange besiddere af borgen undladt og Kong Svend er meget utilfreds med det. Han overvejer stærkt at sende Gry Estrid Svendsdatter tilbage til borgen for at sørge for genoprettelse af roen, men hun er travlt optaget af festlighederne i forbindelse med dronningens fødselsdagsfest og ønsker i øvrigt at rejse uden hird, som hun plejer, hvilket Kong Svend bestemt heller ikke bifalder. Så indtil videre er Dødsvogteren udpeget til opgaven med at finde den rette herre, som er værdig til at få skødet overdraget. Og efter kongens mening kan det ikke være en borgherre, som ikke opretholder freden, ved at tillade både landevejsrøvere og dæmonske skabninger at råde og regere efter forgodtbefindende!

 

I Skumlekroen arbejder heksene som altid med servering af mad og drikke til de mange forskellige gæster der frekventerer deres ydmyge etablissement. Nyx er bortrejst, hvorhen vides ikke, og der tales heller ikke om det. Uanfægtet passer de deres dont, ind imellem brygges der magiske eliksirer og helbredes sårede, som bringes til dem. Det lille elverplejebarn lærer ivrigt fra de erfarne heksesøstre, ligesom andre små hekse også har fundet vej til disse hårdtarbejdende og vise søstre, i håb om at kunne øse af deres viden og erfaring. Hobitten går som altid lidt sine egne veje, men holder sig selvfølgelig til ved spisetid, - som altid! Den smågnavne dværg lusker også lidt omkring og tiltusker sig hvad han kan, i sin evige søgen efter guld og ædle stene!

 

Sortelverdronningen Celeris er pludseligt dukket op, som af den blå luft, men opfører sig som om hun har været der hele tiden og slet ikke ved at hun har været borte?

Arn er taget tilbage til sin fødeby for at få ophævet ægteskabet med sin elskede mand Drakan. Han er ganske vist blevet sig selv igen, men har forelsket sig i en anden elver. Det har Celeris selvfølgelig INTET at gøre med. Arn og Celeris har en masse tilfælles, synes de fleste: samme hår og nogen af de samme træk, men hvem ved hvorfor? måske er de søstre? Kusiner? Tvillinger? Eller noget helt andet. Svaret kender ingen udover de to...... I Celeris spor følger skyggen Ubra. Han har onde planer for Ulvsborgen. Til disse planer skal han bruge dronning Celeris og 4 magiske genstande, med hvilke han vil lave en portal til et ukendt sted.

En ukendt rejsende fra Vestlandet er ankommet til borgen. Han er på rejse til borgen, for at hjælpe de der har brug for det. Ønsket er at skabe noget ro og balance imellem de forskellige væsener, men de aftaler der laves med de forskellige væsener skal foregå via en kontrakt, så der ikke foregår ting den ukendte rejsende ikke vil være med til.

DNV:

En from kristen ridder er også dukket op på borgen med sit følge, Augustinius den fromme! Han vil meget gerne overtage skødet og virker i det hele taget noget magtbegærlig. Måske er han ikke helt så from alligevel? Kan han være sendt for at "få styr på området", så der kommer nogle skatter tilbage til kongen?


De asetroende har ikke opgivet håbet helt om at genvinde Ulvsborgen.

Camilla Hansdatter er rejst ud for at søge forstærkninger til sin svindende hird, og selveste Idun er også borte. Har hun mon fundet vejen tilbage til Asgård og kan hun mon vende tilbage til borgen med hjælp fra andre aser? I disses fravær er fjerne slægtninge tilkaldt for at søge at holde hævd på borgen og deres høvding forsøger at samle en hær for at bekæmpe de kristne, som de slet, slet ikke vil samarbejde med, men vil skubbe dem helt ud af området, om muligt!

Endeligt høres der rygter om at der atter kan være orker på vej til området! Alt dette strider jo direkte imod Kong Svends ønsker om fred og ro på borgen, ingen landevejsrøvere og andre uvæsner, og det ser ud til at voldsomme kampe kan være nært forestående.

Imens går ærkemageren og pusler videre med sine egne sysler, og har måske slet ikke opdaget al den uro der er omkring ham, optaget som han er af at samle magikerne i Tårnets fællesskab?